Keresés ebben a blogban

2012. augusztus 19., vasárnap

Westernland



Már korábban írtam, hogy nagyobb bolt a szigeten csak kb. 20 km-re van tőlünk. Így a heti bevásárlást a szabadnapokon tudjuk megoldani, és előre kell bespájzolni az alapanyagokat egy hétre. A hotelben itt csak ebédet kapunk, és sajnos a személyzetnek nem a 2 Michelin csillagos séf főz. Bár néha ő is eszik velünk a kantinban.
Esténként itthon főzőcskézünk, sütök sütiket, erről a Szilvaszemmel a világ blogon olvashattok.
Ha pedig már vásárolni elmegyünk Westernlandba, akkor kirándulunk is, megnézzük a környéket.
Az ottani partszakasz sokkal szelesebb a Listinél, nagyon érdekes, hogy míg a sziget egyik oldalán szörfösök, kytosok élvezik a hullámokat, a másik oldalon tükörsima a vízfelszín.
Westernlandban nagyobb a nyüzsgés, este is a sétálóutcán vagy a parton.
A naplementét az ilyenkor már ingyenesen használható strandkorbokból-kosarakból lehet nézni. 

Leteszteltük, és már értem, hogy nem csak a naptól véd, hanem igazából az erős szél ellen lett így kifejlesztve. Két személy tud ücsörögni benne, a lábnak külön kihúzható támla van, ami egyben kis fiók is, ide lehet rejteni a kincseket, kagylókat.
Az augusztusi naplementét persze polárpulcsiban bámultuk, a nagy szélben a 18 fokot sokkal kevesebbnek éreztük.

A partszakasz melletti dűnéket nagyon védik, fából épített lépcsőkkel és gyalogos ösvényekkel építették be az oldalát, így megvan az az érzés, hogy a dűnék között sétálunk, mégsem tapossuk szét a homokot, a növényeket. A sziget nagy része a világörökség része, csak messziről távcsővel figyelhetjük meg. Mind a szárazföldön, mind a vizen vannak olyan területek, ahova még gyalog vagy csónakkal sem lehet eljutni. 

Kocsival pedig szinte csak a főutakon lehet menni, a kicsi mellékutcákba már csak az ott lakók hajthatnak be. Igazából biciklit vagy lovat kell szerezni, ha nagyobb távolságokat akarunk bejárni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése