Keresés ebben a blogban

2012. augusztus 9., csütörtök

A sylti internet gyorsasága

Itt a szigeten nem siet senki.
Néha nekünk kell a hotelben, amikor már csak fél óránk van a vendég megérkezéséig, de nagyjából ez is kiszámítható, hiszen három óra előtt nem kiabálnak velünk, hogy schneller, schneller, die Gaste schon hier.
Szóval, az itt élők vagy hivatalban dolgozók ráérnek, a nyaralók még inkább.
A bankban két nap alatt nyitottam számlát, mert amikor a papírjaimmal bementem, azt mondta az ügyintéző, hogy ne haragudjak, ő most egyedül van, lemásolja a hivatalos irataimat, és másnapra tudja csak a szerződést előkészíteni. Persze másnapra minden tökéletesen el lett készítve, csak alá kellett írnom. Rá két napra pedig a postaládában volt a pin kódom is.
Bank szerencsére van a mi falunkban is, de Vodafone üzlet csak innét 20 km-re. Ami azt jelenti, hogy csak szabadnapon tudunk elmenni kocsival, mert este már bezár, mire odaérnénk. Hát, náluk pedig épp elfogyott az internet stick, amikor elsőre ott jártunk. Az aldis és tschibós hálózat pedig gyenge itt a sziget északi csücskén, így ki kellett várni a következő heti szabadnapot ahhoz, hogy végre online is élhessek. Bár ez a három hét ráébresztett arra, hogy net nélkül is van világ. Igaz, kicsit szűkebb, és az információszerzés is nehezebb.
A szigetre jellemző, hogy nagyobb boltok is csak egy városban vannak, persze Gucci, Dolce Gabbana szinte minden kis faluban van.
Ha egy átlagos kirakatot nézek itt Listen, amin nagy felirattal ott lobog a 70%-os akció, akkor is minimum 100 Euroba kerül egy póló. A boltok, az árak és a mentalitás az itt nyaralókra vannak szabva.
Az egyik lakberendezési üzlet 2500 Euro feletti vásárláshoz egy éjszakát ajándékba ad egy itteni luxushotelben. Hogy legyen idő és hely kipihenni a vásárlást.
Nem siet senki. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése