Keresés ebben a blogban

2012. október 30., kedd

A kikötői negyed

A listi kikötő a kisváros legforgalmasabb része, innét indul a komp Dániába, itt horgonyoznak a kirándulóhajók, és a parton éttermek, cukrászdák, ajándékboltok mellett egy majdnem igazi piac is van.
Mondjuk azt, hogy ez egy steril piac, a tipikus újgazdagoknak.
Sajnos nincsenek helyi halászok hajnalonta frissen fogott zsákmánnyal, csak Paul, a krabbenhalász jön kedden és pénteken a friss portékával.
A halárusok a sziget étteremhálózatához, a Gosch-hoz tartoznak, szabályszerűen, arculati elemek szerint megtervezve sorakoznak a lazacszeletek, makrélák, garnélák, languszták.






A piaci lángos és kürtöskalács helyett mini páholyszendvicsek vannak proseccoval, vagy füstölt halas szendvicsek. Na, ezek egy újabbbejegyzést érdemelnek a másik blogon.
A lusta turistáknák zacskózott tengeri homokot és kis kagylókat kínálnak, szinte arany áron, de meg is érdemli, aki 5 eurót ad 20 dkg homokért, amikor 50 méterrel odébb megtölthetne egy krumplis zsákot is, akár.
Lehet, hogy tengeri levegőt kellene palackozni, és azt árulni?
Mi hiányzik a piacról?
Hát, a zöldségek és gyümölcsök, ezek ugye nem nagyon szeretik a homokos talajt és a sós levegőt, nem láttam egy kertben se gyümölcsfákat, talán még diót sem.
Virágárusok sincsenek, se savanyúságot vagy lekvárt, mézet áruló nénikék.
Helyettük van gumicukor pavilon, faragott ajándékok, ékszerüzletek, ruha és könyves boltok.

Ha bevásárlás, akkor csak a szupermarketek maradnak egy másik városban.
A kikötői negyed csatangolásra, nézelődésre, esti futásra vagy padon üldögélős elmélázásra tökéletes.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése